The Trond Wiger Fucking Life Show

Det hele startet med at hiphopteaterfestivalen SPKRBOX koblet rapperen og poeten Trond Wiger sammen med to andre trønderske kunstnere, og ga dem tjue prøvedager. Sammen med regissør Kjersti Haugen og dramatiker Kristofer Grønskag, jobbet han fram en forestilling om Tronds oppvekst i Trondheim, oppdagelsen av hiphop, om hans liv og karriere, og om trøndersk kultur.

Historien om den sårbare bussjåføren, beundrende fotballfanen og satirisk krasse rapperen som ble mer og mer trukket mot teatret, møtte jublende mottakelse på premieren på Teaterhuset Avant Garden i september. Og i vår skal den turnere med Nord-Trøndelag Teater.

«En svært lovende debut i en fortsatt fersk sjanger, formidlet med nerven fra en som har plassert seg selv på dypt vann.»

«Trond Wiger er kanskje den mest talentfulle kunstneriske formidler av livet i Trondheims mange fasetter anno 2015. Det vet mange, men ikke mange nok.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

«Det er formidla dønn ærleg med stor fallhøgde, men så inderleg og ekte som berre den som har opplevd det sjølv kan klare.»

«[…] her er det berre å gløyme alle sjangernamn som kan gjere nedslagsfeltet mindre, – dette er rett og slett særs godt teater.»
Amund Grimstad, amund.info

Legg igjen en kommentar